Şubat 08, 2011

8mm'nin Gör Dediği,,

Geçtiğimiz pazar Ahçik ile keşfettiğimiz hatta bir anda karşımıza çıkması ve bizim dolmuştan fırlamamız ile tam ortasına düştüğümüz de diyebileceğim 'Açıkhava Antika Pazarı'ndan payıma güzel bir yadigar düştü..

8mm Kodak kamera, yaşının 60 civarı olduğunu sanıyoruz. Zira satan abimizin babasınınmış ve çocukluk hatıralarını epeyce kaydetmiş.

Esasen ilk önce ben çantasına vurulmuş ve paramı denklemeye çalışmış idim; birden abi
etiketlerdeki fiyatları değiştirmeye başladı, akşam pazarı hesabı; sanki antika pazarı değil de sebze-meyve pazarı dersin :) Bir de içinden 8mm çıkınca keyfimin nasıl katlandığını anlatamam, ki Lego Adamlarımı alalı da daha yarım saat bile olmamıştı.

Sevgili ortağa isim koyma, film alma ve ilk neyi çekeceğimin planlarını yapma sırası.. Daha kamerayı elime aldığım gibi o an yanımdaki Ahçiğime heyecanla anlattığım kişiyi çekeceğim elbet; kısmet, nasip..

Alırken içim, kalbim, canım sana attığından filmini alıp da ilk seni çekmek istedi gönlüm, aynı anda da Cağnım Kule'nin ışıklarını.. Arka plan meyhane olsun, elinde de rakı bardağı.. Ah ya, hayaller ehlileştiriyor insanı..

Sonra Zahterlerimi çekeceğim, anneciğimi, büyükbabamı, sokakları, çocukları, çamaşırları, çiçek dürbünlerini, laternaları..

Hoşgeldin 8mm :)

Hiç yorum yok: