Temmuz 06, 2009

Kaç kez doğar?

Işık yandı, aydınlandı her yan.. İçi aydınlandı insanın..

Ne çok şehir var.. Rüya Şehir, Masal Şehir, Giz şehri, Işıkların Şehri(nefesi özlenen şehir ve henüz eksik kalan şehir!)

Uçurtma kanadında yaşar gibi bazen; okuduğun bir kitabı yeniden okumak ve konuşması en zor olan kişiyle, kendinle anlaşmaya çalışmak gibi..

Belki nedenli, daha çok da nedensizce paranoyaklaşmak gibi, endişelenmek gibi.. Telaşa dalmak gibi..

Oysaki sakin bir çiftlik evinde tanımışken ateşböceğinin ışığını, şimdi çok hızlı geliyor hayat; ilk gün giyilecek gömlek gibi.. Yağmur yağınca toprağın kokusu güzel gelir bizlere ya da yılda bir kez domatesin sapları tarla kokar bizlere..

Her gün uçurtma uçuran çocuklar var bu topraklarda, gönül koymak nedir bilinmeyen topraklarda.. O yüzden ismi beylik olan ve hayalleri boyu kadar büyük olan çocuklar korkmazlar yılanların yaşadığı kaleye nazır masallar anlatırken..

Dutu dalından yemeğe alışmışken şimdi pazarlarda plastik kap içinde olanları çok sever olduk.. Büyükbabalarımız simidi fırından alıp yerken, artık buzluktan çıkarıp ısıtır yer olmuş..

Gözümüzdeki hüzün hep çocuk olmaya, kendi olmaya özlemden gelirmiş.. O özlem; bok böceği olmakla, eşek sıpası olmakla ya da 'En' olmak ümidiyle hafiflerdi bazı saatler..

Değerli olmak için diğerlerinden başka olmak değildi neden, aslında diğerlerine çok benzer olup bunu etrafındaki çok az kişinin anlıyor olmasındandı başkalık..

Karanlık bir kuytuda anlaşılırdı o sevgiye muhtaç oluş, başkaları içinse bir yatakta..

Bir haber linki üzerine ne kadar geyik yapılabilir ki, ne kadar istersen aslında..

Bir dua ne kadar kalben edilirdi, Allah'a yakın olduğun günleri hatırladığın anda gerçekten o duan kalpten olurdu ve bunu sadece duayı eden anlayabilirdi.

Koyup gitmek yakışmazdı bir defa bile küsememişlere..

Her acımızda bir kez daha biz olurduk, bir adım daha büyürdük..

Bir gece bir dost sohbetinde masallarımıza konu olurdu eskiler, dünler, bugünler, yarınlar, çok uzaklar..

"Bir güneş bir hayata kaç kez doğabilir? Aydınlatır mı karanlıkları yeniden?"

Hiç yorum yok: